7 Beneficii uimitoare ale tatuajelor pentru sanatate

Tatuajele au multe beneficii estetice, acestea fiind probabil principalul motiv pentru care oamenii le iubesc. Un tatuaj iti infrumuseteaza corpul, te face mai expresiv, mai increzator, si asa mai departe. Cu toate acestea, exista si alte avantaje mai putin cunoscute ale realizarii unui tatuaj. Mai jos discutam despre sapte beneficii pentru sanatate obtinute in acest fel:

1. Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar

Cand cineva este supus unui proces de tatuare, sistemul sau imunitar se confrunta cu o usoara imbunatatire. Aceasta are loc deoarece, atunci cand un material exterior (cerneala pentru tatuaj) intra in corpul unei fiinte umane, sistemul imunitar ataca acea cerneala. Acest lucru poate provoca totodata o mica umflare la locul unde se face tatuajul, la unele persoane, conform www.salon-tatuaje.ro.

In cazul in care cineva alege sa se tatueze de mai multe ori, sistemul sau imunitar ar trece prin aceasta practica in mod repetat, imbunatatindu-se astfel si mai mult de fiecare data. Raspunsul sistemului imunitar se imbunatateste atunci cand trimite anticorpi in locul in care artistul aplica tatuajul, ceea ce ajuta si in procesul de vindecare.

2. Reduce nivelul de cortizol din organism

Cortizolul este un hormon de stres, iar cresterea lui are ca rezultat cresterea nivelului de stres. Cand o persoana trece prin procesul de tatuare, se reduce nivelul de cortizol, si in consecinta, nivelul de stres. Stresul in sine poate provoca multe boli si afectiuni de sanatate, insa tatuajele contribuie indirect la prevenirea multor boli.

3. Tatuajele multiple ajuta halterofilii si culturistii

Deoarece tatuajele au ca rezultat reducerea cortizolului, ele imbunatatesc capacitatea organismului de a se vindeca si de a se repara mai repede. Sportivii, in special halterofilii si culturistii, au nevoie ca muschii lor sa se repare mai rapid si adecvat inainte de urmatorul antrenament, mentioneaza angajatii unui salon de tatuaje Alba Iulia. Mai multe tatuaje duc la un nivel mai redus de cortizol din organism, ceea ce ii permite sa se vindece mai repede. In acest fel, organismul se obisnuieste mai mult cu nivelurile reduse de cortizol.

4. Tatuajele aparente te pot ajuta la angajare

Da, este adevarat. Exista locuri de munca specifice pentru care un angajator are nevoie de candidati tineri, energici, expresivi si rezistenti la stres. De exemplu, in unele sectoare cum ar fi industria modei, in care angajatii cu tatuaje identificabile si relevante isi pot permite sa reprezinte compania intr-un mod mai expresiv. E posibil sa nu crezi, insa au existat cazuri reale in care o persoana tatuata a fost angajata datorita tatuajului – care era vizibil, si relevant pentru organizatia respectiva.

5. Tatuajele pot imbunatati metodele de vaccinare

Un alt beneficiu al tatuajelor care te va uimi este ca ii poate ajuta si pe oamenii de stiinta sa imbunatateasca metodele de vaccinare. Oamenii de stiinta experimenteaza acum metode de tatuaj pentru vaccinari. Potrivit acestora, atunci cand oamenii de stiinta au introdus vaccinul printr-un ac de tatuaj, rezultatele au fost mai bune in comparatie cu metodele traditionale de vaccinare. De asemenea, acest procedeu reduce costul vaccinarii, ceea ce va aduce o schimbare pozitiva in industria medicala si a sanatatii.

6. Tatuajele cresc increderea in sine

Unele beneficii psihologice ale tatuajelor merita mentionate aici. S-a observat ca tatuajele au ca rezultat cresterea increderii oamenilor. Purtarea unui tatuaj creste increderea in sine in persoana, in special femeile cu tatuaje multiple – care sunt mai increzatoare in sine, in comparatie cu barbatii. Tatuajele ii fac sa actioneze cu mai multa incredere, comportandu-se ca un factor de stimulare pentru oameni.

7. Tatuajele ii fac pe oameni sa se simta bine

Orice ne place, trebuie sa-l includem in viata noastra. Chiar daca ceva nu este la indemana noastra, ne multumim setand imaginea acelui lucru ca tapet pe laptop-urile sau telefoanele mobile. Un tatuaj joaca un fel de acelasi rol, dar intr-o maniera marita. Un tatuaj ii face pe oameni sa se simta bine, deoarece exprima o parte integranta a vietii si personalitatii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *