Folia auto clasica vs ceramica – Avantaje si dezavantaje

Pentru proprietarii de masini care doresc sa-si intunece geamurile, foliile clasice sunt de multa vreme optiunea traditionala. De fapt, timp de cateva decenii, majoritatea produselor pentru nuantarea geamurilor au fost fie folii vopsite standard, fie alternative „metalizate” – si aceste produse sunt inca aplicate vehiculelor si astazi.

Cu toate acestea, progresele recente in tehnologie au deschis drumul catre noi tipuri de folii pentru geamuri auto. De exemplu, proprietarii de masini au acum optiunea de a cumpara folii ceramice in locul unui produs standard.

Desigur, atat produsele obisnuite, cat si cele ceramice au propriile avantaje si dezavantaje unice, asa ca este important sa cunoastem diferentele dintre cele doua. In randurile care urmeaza, un expert in montaj folie auto Sibiu ne prezinta cateva diferente cheie in mod mai detaliat. In primul rand, trebuie sa intelegem cum functioneaza produsele obisnuite de nuantare a ferestrelor.

Avantajele si dezavantajele foliei clasice:

Pro:

 1. Folia vopsita („obisnuita”) este, in general, cel mai accesibil tip de produs de pe piata – asa ca daca doriti o folie, dar nu aveti bani pentru a cumpara una dintre solutiile premium, atunci nuanta vopsita poate fi perfecta pentru dvs.
 2. Produsele vopsite fac ceea ce ar trebui sa faca: blocheaza lumina vizibila si absorb o parte de caldura de la soare.
 3. Produsele obisnuite pentru nuantarea ferestrelor sunt grozave pentru persoanele care isi pretuiesc confidentialitatea, dar nu sunt isi fac griji legat de protectia impotriva razelor UV sau a luminii infrarosii.

Contra:

 1. Folie clasica nu este solutia cea mai durabila de pe piata. Aceste modele tind sa se estompeze si sa se decoloreze intr-un ritm semnificativ mai rapid decat omoloagele lor – ceea ce inseamna ca, chiar daca nu sufera niciodata daune severe de la o sursa externa, este posibil sa fie nevoie totusi sa fie inlocuite la intervale frecvente.
 2. Folia obisnuita nu functioneaza foarte bine la blocarea razelor UV sau a luminii infrarosii, mentioneaza site-ul www.folie-auto.net. Acest lucru are ca rezultat mai multa caldura interioara si mai mult stres termic asupra ferestrei in sine.
 3. Folia clasica pot fi deteriorate destul de usor in comparatie cu modelele ceramice si alte solutii mai rezistente.
 4. Folia clasica cu componente metalice poate interfera cu semnalele celulare si Wi-Fi.

Avantajele si dezavantajele nuantei ceramice

Pro:

 1. Folia ceramica are capacitati de neegalat in ceea ce priveste blocarea luminii vizibile a soarelui, a luminii infrarosii si a razelor UV. Aceasta inseamna ca nu vor contribui la temperaturi ridicate in interiorul vehiculului dumneavoastra.
 2. Folia ceramica nu va adauga niciun stres termic suplimentar ferestrelor dumneavoastra.
 3. Produsele ceramice sunt nemetalice, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa va faceti griji pentru receptia slaba sau semnalele Wi-Fi din vehiculul dumneavoastra.
 4. Folia ceramica ofera cel mai mare grad de stabilitate structurala si poate suporta forte care ar zgaria, rupe sau rupe produsele obisnuite de nuanta. Aceasta inseamna, in mod normal, sunt longevive si va fi nevoie sa le inlocuiti frecvent.
 5. Foliile ceramice ofera o intimitate exceptionala, insa fara efectele secundare negative ale celor vopsite.

Contra:

 1. Singurul dezavantaj major al foliiilor ceramice este pretul lor. Aceste produse tind sa fie mai scumpe decat foliile obisnuite, asa ca ar putea sa nu fie cea mai buna optiune pentru Dvs daca pretul este preocuparea numarul 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *