Ajutor, nu mai functioneaza televizorul!

Televizorul pâlpâie și se oprește brusc. Pornirea lui restabilește imaginea temporar

Acest lucru se întâmplă de obicei cu televizoarele LED. Televizorul dumneavoastră pare să funcționeze bine, dar dintr-o dată imaginea pâlpâie și televizorul se oprește. Când îl porniți din nou, imaginea este normală, dar numai temporar, deoarece același lucru se întâmplă din nou. El se întâmplă deoarece placa procesorului principal determină luminile de fundal cu LED-uri să se stingă prin linia de control. Ați putea încerca să-l reparați acasă, folosind un cablu de curent pentru scurtcircuitarea a doi pini, dar ar fi ideal ca această intervenție să fie făcută de către un tehnician de la un centru de reparații televizoare Braila. S-ar putea să aveți nevoie de o nouă bandă LED sau de o placă de procesor, iar costul ar fi mare în ambele cazuri.

Imaginea este nefiresc de lungă sau lată

Aceasta este o problemă cu raportul de aspect al televizorului și poate fi remediată accesând setările și restabilind raportul de aspect original al televizorului. Puteți face acest lucru singur, consultând manualul televizorului sau obținând ajutor online.

Obiectele și oamenii au contururi ciudate în jurul lor

Probabil că acest lucru se întâmplă deoarece claritatea de pe televizor este prea mare, caz în care o puteți remedia singur accesând Meniul și reducând claritatea. Celălalt motiv pentru care acest lucru s-ar putea întâmpla este că televizorul dumneavoastră folosește un proces de îngroșare a conturului care este complet inutil în tehnologia de astăzi. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, este posibil să aveți nevoie de un depanator de televizoare care să rezolve acest lucru din meniul aparatului.

Jumătate de ecran este gri

Dacă jumătate de ecran este gri, verificați mai întâi dispozitivele de intrare. Opriți televizorul și deconectați-l de la orice dispozitiv media atașat acestuia și verificați dacă problema persistă. Dacă acest lucru nu ajută, verificați dacă o modificare a setărilor imaginii (dacă este posibil să citiți setările) va remedia problema. În caz contrar, încercați o resetare a sistemului. Mulți producători de televizoare folosesc metode separate pentru resetare – la Samsung, de exemplu, acest lucru se poate face selectând „Asistență”, „Autodiagnostic” și apoi „Resetare”. Dacă nimic nu ajută, este foarte probabil ca TCON-ul să fie defect, lipit necorespunzător sau să fie deteriorată una dintre conexiunile din interiorul televizorului. Veți avea nevoie de ajutor profesional în acest caz.

Televizorul pâlpâie ca o lumină stroboscopică

Dacă imaginea pâlpâie ca o lumină stroboscopică, verificați mai întâi toate dispozitivele de intrare atașate la televizor. Dacă totul pare în regulă cu ele, verificați sursa de alimentare. Supratensiunile pot provoca pâlpâire și clipire. Dacă este necesar, opriți televizorul, deconectați cablul și apăsați și țineți apăsat butonul de pornire timp de 15 secunde pentru a porni alimentarea. Așteptați un minut sau două înainte de a-l conecta din nou. Dacă acești pași nu rezolvă problema pâlpâirii, este posibil să existe o problemă cu becul, lumina de fundal sau cu LED-ul din interiorul televizorului. Dacă lumina este pe cale să cedeze, primul semn pe care îl arată este o licărire. Pentru asta există o soluție costisitoare și ar trebui făcută profesional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *