Relatie de prietenie cu o persoana de sex opus?

Am citit cateva articole recente pe acest subiect si m-am gandit sa imi expun si eu parerea personala despre acest aspect. Eu nu le consider deloc un mit, ceva deosebit sau mai stiu eu cum, si asta din cauza factorilor care influenteaza sau nu viata acestor relatii interumane. Dupa cum stim cu totii fiecare efect are la baza una sau mai multe cauze pe care le voi enumera intr-o ordine aleatoare.

Un prim caz ar fi lipsa unui partener de viata la unu dintre cei doi sau poate la amandoi urmata de aparitia unor sentimente de atractie. Totul porneste de o idee, o sclipire pe care incepi sa o analizezi si in functie de ce descoperi sa treci sau nu la fapte. La o adica, de ce nu? V-ati putea intreba, pornind de la premisa ca va intelegeti bine, ca va cunoaste deja destul de bine. Asa ca probabil o sa alegeti sa discutati pe tema asta iar prietenul(a) nu va raspunde pe masura asteptarilor, dorintelor folosind ca argument ca sentimentul nu e reciproc, ca nu vrea strice prietenia dintre voi doi compromitand-o prin acea relatie. Aici prietenia poate fi deja compromisa.

Un al doilea caz ar putea fi lipsa de toleranta a partenerului de viata al unuia dintre cei doi in ceea ce priveste relatia de prietenie. Partenerul incepe sa devina gelos sau sa nu ii convina faptul ca cei doi petrec prea mult timp impreuna sau comunica mult mai usor si mai mult decat ar vrea el. Probabil penntru multe persoane ar fi excelent daca partenerul ar avea numai prieteni de sexul lui cu care ar iesi in oras, si asta bineinteles ca pleaca si de la posibile complexe de inferioritate, lipsa de incredere in sine.

Probabil mai omit pe moment alte cazuri ce pot fi mentionate aici, dar poate o sa revin cu partea a doua. Concluzia de baza este ca totul tine de mentalitate, de cat de moderna, de deschisa este astea. Am prieteni buni de ambele sexe, dar sexul opus e putin mai special pentru ca pot comunica mai bine cu el.

 

One thought on “Relatie de prietenie cu o persoana de sex opus?

  1. Iubita mea zice ca nu e posibil sa existe o relatie de prietenie intre un barbat si o femeie. Eu zic ca este posibil, dar cu unele amendamente: sa nu fie atractiv sexual niciunul dintre ei pentru celalalt. Daca nu exista atractivitate sexuala, poate sa existe prietenie cata doriti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *