Cat de greu e sa gasesti un job ca proaspat absolvent?

Odata ce se termina si facultatea, apare frenezia joburilor. Acesta pare sa fie de altfel momentul zero al fiecaruia, pentru ca de aici totul se schimba. Aici putem spune ca incepe viata cu adevarat, desi foarte multe dintre tinerele care termina, nu stiu inca incotro vor merge. Sunt cei 1% care au deja o multime de oferte, pentru ca au fost foarte buni pe toata perioada campaniei si sunt destul de eficienti, dar pentru restul de 99% urmeaza o perioada de vanatoare a joburilor, de interviuri in diferite domenii, binenteles incepand de la domeniul de activitate pe care l-au avut in facultate, in cele mai multe cazuri, dar in acelasi timp si domeniile pe care multi le adora abia dupa ce vad ca nu sunt tocmai multumiti de facultatea lor sau, ori le descopera ceva mai tarziu.

Indiferent de ceea ce zic proprietarii de companii din tara noastra, de multe ori e vorba de noroc, mai mult decat de pregatire. Sunt foarte multe persoane care reusesc sa se impuna destul de repede, pe domenii pe care nu le-au stapanit pana atunci.

Mai exista si acele persoane care nu isi doresc sa caute foarte mult, ori se orienteaza catre nise foarte banoase, dar care nu sunt tocmai de viitor. Povestea unei fete de la o facultate din Iasi este rasunatoare pentru mine. Ea zicea ca a doua zi dupa ce a absolvit, a inceput sa caute videochat Iasi pe Google, stiind ca acesta e un domeniu extrem de bine platit si ca poate face ceva mai multi bani decat va scoate in primii ani de munca in orice domeniu s-ar baga.

Avea oarecum un business plan destul de bine pus la punct, avand avantajul ca arata destul de bine. Vroia sa intre in domeniul videochat-ului pentru cativa ani, perioada in care sa adune vreo 10-15 mii de euro, cu care sa porneasca un business.

Binenteles ca mai sunt si persoanele care pleaca peste hotare. Acestia nu prea se gandesc la domeniu si prefera sa coboare nivelul un pic, pentru a gasi un job acolo, decat sa inceapa in tara noastra pe un salariu mic.

One thought on “Cat de greu e sa gasesti un job ca proaspat absolvent?

  1. Nu e atata de greu sa gasesti un job ca prospat absolvent, insa e greu sa gasesti in termenii financiari pe care ii vrei tu. Asta pentru ca ti se pare ca tu meriti salariul X, desi tu probabil ai zero experienta. Daca te regasesti in situatia in care ai experienta zero, ocheste un post unde sa inveti o meserie banoasa, si roaga-te de aia sa te ia la ce bani vor ei sa iti dea, ca sa inveti meseria. Gandeste-te la aceasta perioada nu ca la un job, ci ca la o investitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *