Ce e bine de stiut inainte sa cumperi mobilier second hand

Mobilierul din casa este unul dintre motivele pentru care iti place casa ta – el este accesoriul care face camerele sa se uneasca, si te ajuta sa te bucuri de facilitatile unui stil de viata confortabil. Deoarece este o parte mare a vietii noastre, adesea nu putem inlocui mobilierul atat de des pe cat ne-am dori. In loc sa economisesti bani in plus pentru mobila noua, de ce sa nu o cumperi la mana a doua sau sa refolosesti mobila intr-o alta capacitate? Iata cateva sfaturi in acest sens pe care le ofera experienta altora:

1. Incearca mobila inainte de a o cumpara

Oriunde cumperi mobilier la mana a doua, incearca-l inainte de a plati banii. Deschide sertarele din dulapuri, stai pe scaune, si sprijina-te pe mese. Daca o piesa a fost deteriorata, trebuie sa confirmi ca este inca intr-o forma satisfacatoare pentru a putea incepe sa o folosesti acasa. Chiar daca este deteriorata, asigura-te ca tu sau altcineva il poate repara, si plateste corespunzator pentru starea piesei.

2. Aveti incredere in simturile Dvs

Mobilierul care a fost in casa altcuiva poate veni cu tot cu mirosurile fostilor proprietari. Cand cumperi de la un depozit de mobilier second hand Valcea, ia in calcul acest lucru in deciziata. Unele mirosuri se pot scoate prin aerisire, in timp ce altele, cum ar fi cele lasate de animalele de companie si mirosurile de fumat, nu. Nu te indragosti atat de tare incat sa uiti ca piesa respectiva va face parte din casa si familia ta pentru anii care urmeaza.

3. Retapitarea poate sa economiseasca bani

Mobilierul second-hand si cel vechi s-ar putea sa fi fost construit cu componente structurale de calitate, si ar putea avea nevoie doar de un „facelift”. Similar cu renovarea unei case mai vechi, mobilierul poate a fost realizat cu o manopera mai buna si cu produse de calitate cu ani in urma. In loc sa ratezi un scaun cu aspect vechi dintr-un magazin de antichitati, pagina web www.mobila-second-hand.ro iti recomanda sa te gandesti mai bine la potentialul acestuia, si la banii pe care ii economisesti evitand sa cumperi o piese de mobilier nou-nouta.

4. Si mobila laminata sau din furnir poate fi frumoasa

Nu evita mobilierul din furnir sau laminat doar pentru ca nu este din lemn masiv. Verifica daca furnirul adera la placa de particule sau materialul de substrat pe care este lipit. In functie de locul in care vei folosi piesa de mobilier, mobila laminata poate suporta mai mult abuz si uzura zilnica decat lemnul masiv. Adesea, laminatul poate fi lipit inapoi daca se desface, dar ai grija la piesele care au sectiuni mari dezlipite.

5. Mobilierul din metal are un farmec aparte

Mobilierul din fier forjat sau aluminiu este frumos atunci cand este renovat. Cand gasesti mobilier metalic la mana a doua, gandeste-te la potentialul sau, si nu la cum arata in acel moment. Indeparteaza rugina, si acopera piesa cu un strat de de vopsea de exterior special facuta pentru mobilier metalic. Vei fi surprins cum un strat de vopsea va da o noua viata descoperirii tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *