Iata ce beneficii poate aduce un aparat de aer conditionat

Somn mai usor

Modificarile fizice care apar cand intalnim temperaturi mai ridicate – frecventa cardiaca si tensiunea arteriala mai mari – si care ne pot agita pot face totodata aproape imposibil sa dormim bine. Temperatura de baza a corpului nostru este un factor critic pentru a avea un somn de calitate. O camera prea calda (sau prea rece) interfereaza cu reglarea naturala a temperaturii corpului nostru, despre care medicii spun ca functioneaza cel mai bine intre 18 si 23 de grade.

Protejeaza mobila

Caldura, si mai ales umiditatea care o insoteste adesea, poate face ravagii asupra mobilei de tot felul. Lemnul castiga si pierde umiditate prin intermediul aerului din jurul sau, ceea ce in timp duce la deformare. Similar, pielea absoarbe umezeala, ceea ce ar putea provoca dezastre pentru canapelele din piele elegante, detaliaza profesionistii unei firme de aer conditionat Timisoara. Si bineinteles, orice tesatura este susceptibila la mucegaiul care se inmulteste in mod agresiv in medii umede.

Previne supraincalzirea dispozitivelor electronice

Aproape la fel de infricosator precum efectele caldurii si umiditatii asupra corpului nostru este daunele pe care le pot face asupra electronicelor noastre. Telefoanele si computerele de care depindem zilnic pot suferi probleme grave atunci cand temperatura creste, ceea ce duce la pierderea datelor si la o durata a vietii lor in generala mai scurta. Daca locul dvs. de munca include servere de computer, acestea pot fi complet distruse, sau cel putin pot suferi daune majore daca nu sunt pastrate la o temperatura suficient de scazuta.

Securitate mai buna

Am discutat deja despre modul in care ferestrele deschise, chiar si cu plase anti insecte, sunt limitate atunci cand vine vorba de a evita insectele nedorite. Aceste situatii fac foarte dificila sarcina de a tine departe oamenii nedoriti. In functie de locul in care locuiti sau lucrati, o fereastra sau o usa deschisa pur si simplu nu este sigura, si, in mod sigur doriti sa-i pastrati pe cei dragi si obiectele de valoare protejati atat de elementele naturii, cat si de partea neplacuta a oamenilor.

Mai putine pete de transpiratie

Acest lucru paleste in comparatie cu multe dintre celelalte probleme, dar caldura poate fi o mare problema pentru hainele tale, amintesc cei de la pagina web www.montaj-aer-conditionat.ro. Decolorarea inestetica din cauza transpiratiei poate provoca o jena serioasa, si poate trimite camasa preferata in sacul cu carpe pentru sters praful. Mentinerea unei atmosfere racoroase cu ajutorul unui sistem central de aer conditionat va poate ajuta sa va pastrati garderoba intreaga si bugetul intact.

Bine de stiut despre instalarea aparatului de aer conditionat

Asteptati cu nerabdare sa cumparati un nou aparat de aer conditionat? Sau doriti sa inlocuiti sistemul de aer conditionat existent? Exista multe modele de aparate de aer conditionat pe piata, dar e bine sa alegeti un model care sa va satisfaca nevoile. Costul instalarii aerului conditionat este unul dintre factorii cheie care impiedica multi oameni sa cumpere cele mai bune produse din aceasta gama de pe piata.

Instalarea unei unitati AC trebuie efectuata de catre un instalator de aer conditionat profesionist autorizat. Instalarea de unul singur, fara pregatire si cunostinte adecvate poate fi o activitate riscanta. Puteti deteriora unitatea sau puteti reduce eficienta acesteia, si in acest proces, veti creste costul racirii casei in loc sa va faceti griji cu privire la cat costa instalarea aerului conditionat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *