Sfaturi utile pentru antreprenori la inceput de drum

Optimizarea si externalizarea sunt cei mai buni prieteni ai antreprenorilor

Desi poate parea asa, nu poti face totul pe cont propriu. In loc sa petreci mult timp incercand sa duci la bun sfarsit lucruri pentru care nu esti bun, externalizeaza-le astfel incat sa-ti poti concentra energia asupra altor lucruri mai productive. De asemenea, automatizeaza orice proces care poate fi automatizat. Chiar nu are rost sa pierzi timp pretios trimitand e-mailuri plictisitoare clientilor individuali cand le poti automatiza pentru a le trimite tuturor simultan. Pe masura ce iti incepi afacerea, aminteste-ti ca nu esti supraom (sau superfemeie). Lasa-i pe altii, si masinile, sa faca unele sarcini pentru tine!

Numerele nu mint

Daca afacerea ta merge bine, vei sti din numerele tale si invers. Daca nu-ti cunosti cifrele, atunci afacerea ta se va prabusi in cele din urma, avertizeaza consultantul unei societati de infiintare firma Satu Mare. Trebuie sa stii cat te costa serviciul oferit unui client, si cat se castiga de la acel client, precum si sa vezi daca costul este mai mare decat valoarea (sau invers) – si apoi sa actionezi in consecinta.

Alege oamenii potriviti care sa faca parte din echipa ta

Indiferent cat de mult ai incerca, nu poti conduce o afacere de succes pe cont propriu. La inceput, acest lucru este posibiul, cu toate acestea, cand firma ta incepe sa creasca, munca incepe sa se ingramadeasca, si apoi iti vei da seama ca ai nevoie de o echipa. Acesta este momentul in care trebuie sa ai grija, deoarece alegerea echipei gresite poate fi in detrimentul afacerii tale. Asigura-te ca oamenii pe care ii angajezi au obiective care sunt aliniate cu ale tale, si ca sunt gata sa te ajute sa conduci afacerea asa cum ar face-o pe a lor.

Implicarea clientului este importanta

Nimeni nu vrea sa faca afaceri cu un brand fara nume, sau fara chip. Prin urmare, este important sa implici activ publicul, si sa ai o relatie cu acesta, recomanda www.infiintari-firme.net. Ocupa-te de conturile firmei de pe platformele de social media, de bloguri, site-urile web etc. Si fa-le cat mai atractive posibil. In plus, asigura-te ca toate intrebarile de la vizitatori primesc raspuns prompt. Astfel poti obtine feedback direct de la clienti, si te prezinti ca o figura cu autoritate.

Nu uita sa te distrezi

Este normal sa te lasi luat de valul afacerilor pana in punctul in care uiti de tine. Incorporarea unui pic de distractie in rutina ta te va ajuta sa te mentii sanatos la minte. Uneori, munca poate fi epuizanta, si vei avea nevoie sa iti reincarci bateriile. Nu lucra pana la la burn-out – poate fi rau atat pentru sanatatea ta, cat si pentru cea a afacerii tale.

In concluzie, nu exista o abordare universala a afacerilor. Ceea ce a functionat pentru cineva poate sa nu functioneze pentru altcineva. Cu toate acestea, exista cateva greseli comune ale incepatorilor care pot fi evitate, iar sfaturile de mai sus iti pot ajuta afacerea sa functioneze fara probleme, si iti pot spori sansele de succes. Desi vor fi cu siguranta greseli facute la pornire, daca ai cunostintele necesare de la inceput vei putea sa le gestionezi mai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *