Fereastra Dvs este eficienta din punct de vedere energetic?

Stim cu totii ca ferestrele ofera lumina, aer proaspat, caldura si ventilatie, dar stiati ca ferestrele influenteaza eficienta energetica a locuintelor, si cau au influenta asupra costului energiei electrice in fiecare luna? Este important sa intelegeti ca factura dvs. de energie electrica se poate reduce daca oferiti o solutie eficienta energetic casei dvs.

Inainte de a afla despre cum puteti reduce costul energiei electrice, mai intai haideti sa descoperim motivele pentru care exista pierderi de energie prin ferestre si usi. Conform expertilor, 25 % – 50 % din pierderea de energie se datoreaza acestor 3 motive mai importante:

  1. Scurgeri de aer – Cand aerul fierbinte din interior trece prin golurile dintre usa si tocul ferestrei si iese din casa (iarna), aceasta cauzeaza pierderi de energie.
  2. Conductie – Transferul de caldura (vara) prin cadru din exterior in interiorul unei case este un alt motiv pentru pierderea de energie.
  3. Radiatie – Miscarea energiei termice infrarosii prin sticla. Radiatiile incalzesc spatiul in mod excesiv, si acest lucru creste costul energiei consumate de aerul conditionat in timpul verilor.

Reduceti facturile la energie cu 15% folosind ferestre de calitate de la producatori consacrati, care inteleg problemele clientilor in ceea ce priveste cresterea facturilor la electricitate. O firma de termopane Buzau va prezinta trei caracteristici de economisire a energiei pe care ar trebui sa le gasiti la o fereastra de calitate:

  • (A)  Material – utilizarea UPVC. Acest material are calitati de dilatare/contractie termica neglijabila, si are o conductivitate termica foarte scazuta, ceea ce duce la un produs performant si la eficienta energetica. Datorita conductiei slabe a caldurii, nici nu retine caldura si nici nu transfera caldura din exterior in interior sau invers, mentinand astfel locuinta rece vara si calda irna, ceea ce inseamna ca economisiti energie.
  • (B)  Etansare excelenta – Utilizarea de imbinari sudate prin fuziune, profile cu mai multe camere, incuietori cu mai multe puncte si etansant siliconic pentru a evita orice scurgere de aer. Aceasta caracteristica de etansare previne iesirea aerului cald si inhiba intrarea aerului rece din exterior, ceea ce are ca rezultat interioare mai calduroase in timpul iernii.
  • (C)  Izolatie dubla – Pentru a evita radiatiile de caldura, folosirea de geam termoizolant dublu sau triplu pentru a economisi energie si energie in interiorul casei.

Desi aceste caracteristici vor face ferestrele eficiente din punct de vedere energetic, site-ul Geamuritermopane247.ro considera ca este esential sa stim cum beneficiaza aceste profiluri pentru a imbunatati performanta produsului:

  • (A)  UPVC – Este fabricat dintr-un amestec special rezistent la intemperii si aditivi care asigura ca usile si ferestrele isi pastreaza forma, culoarea si stralucirea la orice variatie de temperatura. Este construit cu conductivitate termica scazuta duce la o eficienta energetica superioara.
  • (B)  Imbinari sudate prin fuziune – Imbunatateste izolatia si asigura ca ferestrele si usile sunt etanse.
  • (C)  Sistem de blocare in mai multe puncte – Imbunatateste etansarea si imbunatateste izolarea fonica si termica.
  • (D)  Otel – Durabilitatea si rezistenta dorita se datoreaza fitingurilor din otel acoperite cu zinc in fereastra si usa, prevenind deformarea si declinul cadrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *