De ce unii oameni refuza sa cumpere piese pentru masini de pe Internet

Cea mai mare parte a utilizatorilor de Internet sunt constienti de cele mai multe beneficii oferite de shopping-ul online. Haideti insa sa studeim si partea opusa a monedei – in randurile de mai jos studiem unele dezavantaje pe care le puteti experimenta:

1. Fara garantie

Cand va conduceti automobilul la centrul de reparatii oficial al producatorului, veti obtine garantie pentru piesele care au fost inlocuite. Totodata, daca aveti deja garantie la cele pe care le aveti deja, acestea vor fi inlocuite gratuit. Pe de alta parte, atunci cand cumparati piese de schimb din magazinele online, puteti descoperi ca un numar mare dintre acestea sunt doar piese generice sau aftermarket.

Asta inseamna ca nu veti primi garantii pentru piesele pe care tocmai le-ati cumparat. Sigur, putem fi cu totii de acord ca acesta este dezavantajul major al achizitionarii de piese de schimb auto online. Cand aveti nevoie sa cumparati altele noi, va trebui doar sa investiti bani suplimentari. Nu puteti obtine piese noi gratuit.

2. Nu le puteti inspecta

Dupa cum probabil stiti, cumparaturile online inseamna ca nu aveti nicio modalitate de a inspecta piesele inainte de a le cumpara – dumneavoastra sau orice profesionist, remarca site-ul https://piesemotocultor.ro. Sigur, aceasta poate fi o problema destul de mare, mai ales daca cumparati piese care nu se potrivesc cu vehiculul dvs. din anumite motive, sau pur si simplu nu sunt suficient de bune. Exista o multime de piese de schimb pe care le puteti gasi online, iar gasirea celor de calitate adecvata si care se potrivesc cu vehiculul dvs. poate fi uneori problematica.

3. Calitate indoielnica

Un procent mare de cumparatori au prejudecati fata de acest mod de achizitie a pieselor de schimb. Sigur, exista ceva adevar in aceste afirmatii, dar asta nu inseamna ca tot ceea ce cumparati va fi de o calitate indoielnica. Exista o multime de piese pe care le puteti folosi, chiar daca pot fi descrise ca tip aftermarket. Dar va trebui sa fii atent in alegerea acestora, deoarece in online exista mult loc pentru escrocherii.

Concluzie…

Evident, cumparatul de piese din Internet poate prezenta si unele dezavantaje. Sigur, nu lasati argumentele de mai sus sa va descurajeze complet, sau argumentele pro sa va faca prea increzator. Cea mai buna cale de ales este sa aveti o abordare moderata, fiind atent atat la avantaje, cat si la posibile probleme care ar putea aparea. Un sfat care v-ar putea feri de multe probelem nedorite este sa examinati site-ul vanzatorului cu atentie, sa verificati politica de retur, daca au date de contact la vedere, daca datele firmei sunt afisate complet. Acestea sunt cateva aspecte care indica ca aveti de-a face cu un magazin legitim. Si nu in ultimul rand, verificati recenziile de pe Google Maps sau Facebook, acestea va pot oferi date extrem de pretioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *